Drop dyrt værktøj og vælg en termisk belægning

08 januar 2020
Lotte Hindsberg
Drop dyrt værktøj og vælg en termisk belægning

Bruger du værktøj eller maskiner i dit arbejde til dagligt, ved du at det kan være en dyr omgang, at købe noget i en ordentlig kvalitet, der kan holde til daglig brug og slidtage. Et alternativt til dyrt værktøj eller maskiner, kan være en termisk pålægning eller indsmeltning. Det kunne f.eks. gøres her https://www.thybotech.dk/termisk-paalaegning-og-indsmeltning.aspx. En termisk pålægning ændre værktøjet overflade og gør det mere langtidsholdbart. En termisk belægning eller indsmeltning er langt billigere, end hvis du vælger at købe dyre maskiner eller kvalitets værktøj. Det er stort set alle materialer fra stål til plastisk, der er velegnet til at få en termisk overflade belægning.

Hvad er en termisk belægning

En termisk belægning er en overfladebehandling af dit værktøj eller maskiner, der ændre det til at kunne modstå den kraftige daglige slidtage, som automatisk sker, når det bliver brugt. Stort set alle former for værktøj eller maskiner kan få en termisk belægning eller sprøjtning og derved forlænge holdbarheden. Ved at vælge at få lavet en termisk belægning, kan du slippe for at skulle købe dyrt værktøjsstål. 

Det er nemt

Det er nemt og billigt at få en termisk belægning. Mange af de virksomheder, der udfører termisk belægning er mobile og kan komme til din virksomhed. Derved sikre du dig, at din virksomhed ikke står stille i flere dage, imens dine maskiner eller værktøj er til behandling. Det gøre det også muligt, at store og tunge og ikke særlig flytbare maskiner kan få en termisk behandling, som er med til at sikre holdbarheden og levealderen. En termisk behandling er f.eks. brugt meget i fødevareindustrien eller andre brancher, hvor der er store og tunge maskiner, der skal kunne klare meget. Det er også muligt at lave en behandling på dele af maskinen, hvis der er enkelte, dele der er ekstra udsat for slidtage.