Giv dine gæster et smil med serveringsteater

24 marts 2013
admin
image

Jeg havde ikke hørt noget omrking serveringsteater, før at jeg var ude til min kære venindes egen fødselsdag her sidste weekend. Her fik jeg da også en oplevelse for livet. Da samtlige 45 deltagere var samlet i salen, og vi alle sad og hyggede os lidt over en dejlig middag, så begyndte den ene af tjenerne, sådan at skrue helt vildt op for et eller andet Jazz musik. Hun hoppede rundt og tossede rundt således at samtlige deltagere kiggede forundret på hende. Og efter 5 minutter med denne dans og den høje Jazz, så kiggede hun direkte på os andre, skruede lidt ned for den specielle musik, og hun kom over og hun spurgte så om vi mon manglede noget. Og uden hovedhoved at høre vores svar gik hun tilbage til deres køkken. Sådan fortsatte det faktisk i hele to timer. Tjenerne blev mere underlige, og de var alle sammen vilde med at danse til jazz. Og den ene tjener virkede beruset, og startede på at holde en lang tale til ære for min kære søde veninde, selvom han ikke kendte min veninde. En af disse øvrige tjenere satte sig ned ved bordet, og startede på at fodre min kære søde venindes gamle mor, samtidig med at han også sang lidt med på jazz numret, der blev spillet på deres anlæg.

I starten syntes vi at det faktisk var en lidt underlig opførelse, som tjenerne have. Og det blev kun mere og mere mærkeligt. Jeg kan tydeligt erindre hvordan at vi mente at det var meget mærkeligt, at der var en jazz CD. For det er jo absolut ikke noget, som at min kære søde veninde lytter til. Til sidst afslørede de alle hvordan at de var et serveringsteater, og de sluttede af med et flot nummer hvor de alle dansede og sang. Det er skam også en smart tanke sådan noget sjovt serveringsteater, men jeg er nu faktisk lidt ked af hvordan at jeg overhoved ikke kendte serveringsteater før. For så havde jeg da sikkert overrasket mine gæster, med samme oplevelse, dengang jeg holdt min fødselsdagsfest for tre måneder siden.

Jeg var senere inde og læse mere omkring det på nettet, og jeg faktisk fandt ud af hvordan at det tilsydeladende egentligt er et ret velkendte fænomen. Specielt ude i andre lande, så bruger man ofte serveringsteater til mange forskellige selskaber. Min venindes sjove fødselsdag er en sjov fest, som at jeg meget sent vil kunne glemme igen. Jeg kunne tords alt godt have undværet alt jazz musikken, for det har aldrig nogensinde lige været mig. Men altså jeg hyggede mig jo gevaldigt, plus jeg synes at det faktisk var en meget unik form for underholdning. Ofte så ser man udelukkende hvordan at endnu et familiemedlem har lavet en sang, som at alle i forsamlingen så skal kæmpe sig igennem. Halvdelen de kender jo ikke sangen, og resten af dem synes at det er pinligt sådan at synge med. Og så er der jo også den berømte tale, der altid skal komme fra netop et familiemedlem, lidt for sent på aftenen, der også har indtaget en smule for mange af de våde drikke, men som er til stor underholdning for resten af selskabet. Det er mulligvis ikke den slags hylesttale, som at man som en fødselar til fest ønsker at der vil blive holdt foran en. Jeg har allerede nu planlagt en ganske stor fest, hvor jeg vil bruge serveringsteater. Jeg vil selvfølgelig ikke hyre dem som tjenere, for så lugter mine kære gæster nok lunten ret hastigt. Jeg vil i stedet hyre dem alle som gæster, og forklare mine “virkelige” deltagere hvordan at det er en stort del af min familie, men som jeg faktisk ikke selv har set i lang tid. Det vil der sikkert nok komme en del spas ud af, tror jeg. Men det bliver dog nok helt uden alt denne høje jazz musik.