Hvad koster en ny terrasse?

29 januar 2020
Lotte Hindsberg
Hvad koster en ny terrasse?

Står du og skal have en ny terrasse, er en af de ting som du selvfølgelig tænker på, hvad koster en ny terrasse og skal jeg selv bygge den eller har jeg råd til at få det gjort. Der er mange faktorer der spiller ind, når der skal kigges på terrasse pris. Den ene er om du selv vil bygge den og har det nødvendige værktøj og mulighed for at hente træet hos den nærmeste trælast eller om du vil have den bygget af en professionel tømmer. 

Det næste du skal have med i overvejelserne er, hvilke type træ skal du vælge. Du kan vælge at købe noget billigt imprægneret træ og så vælge at acceptere, at så er holdbarheden ikke så lang og der skal jævnligt skiftes et par plader, samt at der skal en del vedligeholdelse til. Eller du kan sige, jeg vælger noget super lækkert hårdt sibirisk lærk der koster i anskaffelse, men til gengæld holder længere og ikke kræver samme vedligeholdelse. 

Få råd og vejledning

Uanset om du vælger den ene eller den anden løsning er der hjælp at hente så du ender med at få lige den ønskede terrasse som familien kan få glæde af i mange år. Hvis du vælger at få terrassen bygget af en tømmer, vil han kunne rådgive om hvilken træsort der ikke alene vil passe til huset, men også i forhold til holdbarhed og hvor meget vedligeholdelse træsorten kræver. Ved du allerede nu at det med vedligeholdelse ikke er din stærke side og det kan være svært at afsætte en weekend af til det, bør du vælge en træsort, selvom den umiddelbart er dyrere, der ikke kræver så vedligeholdelse så ofte. Du vil også kunne få vejledning i det lokale byggemarked eller trælast, hvis du vælger selv at kaste dig ud i projektet.