Hvor bruges aktuatorer?

15 januar 2020
Cecilie Mortensen
Hvor bruges aktuatorer?

Det er nok langt fra alle, som kender mere uddybende til, hvad aktuatorer er. Og det er der heller ikke noget at sige til. Det er nemlig noget, som særligt bruges i procesindustrien.

I procesindustrien arbejder man med flydende produktion, og man har derfor ofte et større rørsystem, hvor der er tilkoblet forskellige ventiler. Og netop her kan aktuatorer være særligt effektive, hvis man ønsker hjælp til elektronisk styring, når de tilhørende ventiler skal reguleres og afspærres. Aktuatorer er derfor også noget som kan være særligt effektivt, hvis man f.eks. arbejder med spildevand, drikkevand eller andet, hvor der kan gøre arbejdsdagen mere effektiv og smart, når bestemte områder kan styres elektronisk. Det er dog naturligvis vigtigt, at man finder de helt rette aktuatorer, som passer til de behov, man har.

Hvem kan hjælpe med aktuatorer? 

Der findes forskellige firmaer, som har specialiseret sig i at kunne assistere procesindustrien på mange måde. Det gælder også, når det kommer til at levere de mange dele, som er med til at holde et flow i gang. Hvis du derfor er på udkig efter et firma, som kan levere aktuatorer, så er Askalon er godt bud. De er et servicefirma, som har særlig erfaring med netop at servicere procesindustrien på forskellige måder. De vil derfor også kunne være den rådgivende instans, der kan hjælpe dig godt i mål. 

De kan desuden også hjælpe med service på diverse ventiler og aktuatorer, så du hele tiden kan være sikker på, at I er godt kørende, så driften kan køre præcis, som den skal. Når noget kører i døgndrift, som det netop gør i procesindustrien, så stiller det også store krav til, at tingene skal kunne fungere. Derfor kan det være vigtigt, at man løbende har teknikere ude og servicere ens ting, så man er sikker på at de fungerer optimalt.