Hvordan kan en bedemand fra Århus hjælpe dem

Der er pludselig opstået en direkte kamp omkring alle kunderne i Det nordjyske. Det handler dog ikke omkring kunderne til dagligvarebutikker eller biografer. Det drejer sig omkring en bedemand i Århus og en bedemand i Aalborg, som er blevet meget hårde kompetanter i de seneste 6 måneder. Begge disse to bedemænd har længe serviceret det samme marked liggende mellem Århus og Aalborg, men nu ønsker bedemanden fra Århus at stjæle en stor andel af stamkunderne. Han har meget aggresivt prøvet på at opspore mulige bedemandskunder i Det nordjyske, inden de kontakter en bedemand i Århus og7eller Aalborg. Bedemanden i Aalborg vil dog langtfra at opgive alle hans trofaste kunder, så han har utallige gange taget kontakt til bedemanden i Århus. Eftersom dette ikke har hjulpet, har bedemanden derfor skrevet til Christiansborg i håbet omkring at få lidt støtte. De kunne dog ikke assistere ham, da konkurrenten tilsyneladende ikke gør noget som helst som er ulovligt. Til trods for at bedemanden i Århus uden tvivl prøver at udføre en meget hård konkurrence imod den udvalgte bedemand, så er det desværre ikke ulovligt. Bedemanden i Aalborg har også kunder oppe nord for Dobbelt a, men disse kunder synes bedemanden i Århus ikke til at opsøge.

Disse bedemænd er dog ikke de to eneste, som oplever en meget hård konkurrence i denne tid. En helt anden bedemand i Århus er på et tidspunkt blevet opfordret til på ingen måder at tage imod henvendelser fra specifikke kunder, fordi de tilhører målgruppen for en eller anden større bedemand i Århus. Et noget lignende scenarie er sket for en anden bedemand i Aalborg, et par stykker fra Odense og fem fra København. Fælles for samtlige disse byer er endvidere, at nye bedemænd i byerne har utrolig problematisk med at starte op, eftersom flere af de eksisterende bedemænd vil holde fast i deres nuværende kunder. Denne hårde konkurrence mellem bedemænd er hverken nogen nyhed og ej heller en ting, som kom bag på bestyrelsen for de forenede danske bedemænd. Han understreger, at der er snakke omkring en bestemt industri, hvor det er utrolig vigtig for kunderne meget hurtigt at være i stand til at finde en kompetent bedemand nær dem, således de vil kunne få lagt planer for en begravelse, eftersom der ikke er ret meget tid til rådighed. Det bevirker, at det som regel bliver en impulsiv beslutning om at finde en bedemand, derfor tager folk ofte hvem som helst bedemand. Det er grunden til, at der opstår hård konkurrence mellem de forskellige bedemænd, eftersom de alle sammen vil være forrest i denne kø af bedemænd.

Konflikten mellem bedemanden i Århus og bedemanden i Aalborg lader derfor langtfra til at blive løst snart. Begge bedemænd virker begge til at vil udvide deres respektive forretninger, men dette er langtfra realistisk, medmindre de begge får nogle flere kunder. Bedemanden i Aalborg har fortalt, at det ikke er et eller andet spørgsmål omkring at udvide. Han føler til gengæld, at bedemanden i Århus direkte forsøger at stjæle mange kunder fra ham, for at lukke ham. Bedemanden i Aalborg udtaler ligeledes, at det desværre langtfra er en mulighed at lægge sag an mod bedemanden fra Århus, eftersom alt dette er alt for besværligt at bevise i retten. Bedemanden i Aalborg vil derimod bestræbe sig på fortsat at give en god service, og han håber, at de kunder som i forvejen kender ham, vil anvende den helt samme bedemand i deres nærområde. For det handler jo om at give kunden en rigtig mindeværdig oplevelse”, udtaler han. Det var ikke muligt at få en kommentar fra bedemanden i Århus. Fremtiden må vise, hvorvidt striden mellem disse bedemænd overhovedet vil standse engang i den nærmeste fremtid.