Jazz er efterhånden en overset musikgenre

16 januar 2013
admin
image

Vores bror og jeg er rykket fra storbyen, fordi han har fundet et nyt job. Vores bror har slæbt vores svigerinde med sig til en eller anden lille bitte by ved stranden, hvor de slet ikke kendte nogen mennesker. Vores bror ville helt naturligt møde nye folk inde på hans arbejde. Vores svigerinde har ikke den samme mulighed for det, fordi jeg arbejder hjemmefra. Vores bror har af den grund overtalt mig til at skulle engagere mig en smule i deres lokalliv, så jeg kan møde nogle nye mennesker i området. Jeg kendte slet intet til byen. Jeg hade trods alt hørt tale om deres tilbagevendende jazz og country festival. Den lille by afholder hver sensommer en eller anden kendt jazz og country festival. Jeg er dog lidt i tvivl på, det der præcist er sket. For på mærkelig vis er jeg blevet en del i musikudvalget. Fordi jeg stammer fra storbyen, tænker flere af alle de øvrige medlemmer, at jeg har helt styr på jazz. Jeg er således blevet udpeget som ansvarlig for at skulle booke kunstnere. Jeg vidste dog ikke rigtig, præcist hvad jeg skulle tænke om alt dette. Jeg er bare glad for, at jeg skulle sørge tingene vedrørende jazz og ikke country tingene. En udvalgt gruppe blandede kvinder var ansvarlig for at skulle booke country musikere.

Vores bror vidste til al held en hel del om jazz. Han foreslog, at jeg tager på tøse tur hos en af sine veninde som stadig bor i storbyen. På denne måde kan jeg mixe denne opgave med hyggeligt samvær. Vores bror anfalede desuden, at vores svigerinde og veninde besøger forskellige jazz barer, så jeg kan finde lidt ud af, hvad jeg allerbedst vil kunne lide indenfor jazz. Vores bror gør mig også kort opmærksom på det faktum, at det bare er en hyggelig lokal jazz og country festival. Vores bror mener, at hovedparten af de besøgende ville være almindelige folk som mig. Vores bror mener dermed, at jeg var helt perfekt til at skulle booke jazz navne, der vil kunne appellere til alle gæsterne. Vores søde bror fortalte desuden, at det sikkert er en stor fordel, at jeg ikke vidste mere om jazz. Jeg har ikke nogle forskellige fastlåste krav til kunstnerne. Jeg kunne være åben i forhold til de forskellige typer jazz musikere, de hører. Man kan utvivlsomt bruge præcist det helt samme argument med country, men jeg aner slet ikke, hvor jeg skulle finde country musikere. Jeg har nemlig aldrig hørt tale om country barer?

Jeg glædede mig faktisk til at skulle rende på forskellige jazz barer og steder med hendes veninde. De skulle virkelig hygge sig og sludre. Jeg indrømmer imidlertid, at jeg slet ikke kommer til at møde bare nogle få af alle de lokale mennesker på denne vis. Jeg har således bestemt at ringe til en af country damerne. Jeg vidste dog ikke rigtig, præcist hvad jeg forventer. Såfremt jeg vil skulle klæde mig i noget fjollet tøj, høre country musik eller danse et eller andet squaredance, så ville jeg bare gøre det. Jeg frygtede lidt, at jeg nok er blevet en anelse snobbet. Jeg har aldrig nogensinde rigtig forstået country musik. Jeg har downloadet en eller anden playliste over flere populære country sange, som jeg lytter til, imens jeg skulle lave mad. Jeg fik lige pludselig den lidt skøre idé, at de kan finde nogle forskellige uddannede kokke, som kan lave mad under deres festival. De kan oprette et par områder, der passer til deres to genre: Et afgrænset område med jazz musik i baggrunden og et andet sted med country musik og dans. Jeg aner imidlertid ikke, hvad man serverer på et jazz sted, mens jeg har flere forslag til selve country området. Jeg tænkte, at damerne og jeg måske kan hente noget inspiration fra forskellige amerikanske jazz film og westerns.