Sådan finder du en god lejebolig

16 marts 2020
Lotte Hindsberg
Sådan finder du en god lejebolig

Langt de fleste mennesker ser trætte ud allerede ved tanken om at skulle flytte og finde en ny bolig, men det behøver faktisk ikke være så svært eller dyrt hvis du blot er villigt til at kigge væk fra storbyerne og kigger på de muligheder provinsen tilbyder. Der er mange fordele ved at kigge andre steder end i storbyerne, når du skal lede efter en bolig og det behøver ikke nødvendigvis være langt væk fra storbyernes pulserende liv.

Det kunne f.eks. være et lejemål i Rebild, der har en ualmindelig smuk natur at tilbyde nytilflyttede. Samtidig er der mange penge at spare. Ofte vil du kunne spare op til 8000 kr. om måneden ved at flytte og du kan også få langt flere kvadratmeter for de samme penge.

Værd at vide

Hvis du overvejer at flytte er det værd at vide at mange af provinsens kommuner gerne vil have tilflyttere og derfor gør meget for at tiltrække dem. Der er nye skoler, gode pasningstilbud, godt med aktiviteter for både børn og voksne. Samtidig gør de et stort stykke arbejde for at bygge bro i mellem nytilflyttede og virksomheder i området.

Denne strategi er 2 siddet. Ved at have højtuddannet og kvalificeret mennesker bosat i området vil det tiltrække virksomheder, som er tiltrukket af mulighederne for at få mere plads og billigere husleje, men har været bange for at det ikke har været muligt at få kvalificeret personale og derfor tøver. Det samme gør sig gældende for de mennesker, der overvejer at flytte. Kan begge finde job eller er det bedre at blive i storbyen som typisk har flere job.

Der er derfor mange gode grunde til at overveje om det kunne være en god ide at flytte længere ud i provinsen, når du kigger efter en ny bolig, end kun at kigge på storbyernes muligheder.