Tilpas dine applikationer med VBA

22 december 2019
Astrid Pedersen
Tilpas dine applikationer med VBA

Hvis du ønsker at tilpasse Microsoft Offices applikationer, så de passer præcist til din anvendelse, kan du benytte dig af Microsoft Visual Basic for Applications.

Hvad er Microsoft Visual Basic for Applications – og hvordan bruges det?

Microsoft Visual Basic for Applications er en implementering af det programmeringssprog, som kaldes Visual Basic, og som blev erklæret legacy – det vil sige forældet og ikke længere understøttet af Microsoft – i 2008. I praksis understøttes Visual Basic stadig, men kun i form af Microsoft Visual Basic for Applications, som altid anvendes i forbindelse med en værts-applikation som for eksempel Microsoft Word eller Microsoft Excel.

Microsoft Visual Basic for Applications anvendes til at tilpasse disse Microsoft Office applikationer, således at de passer til brugerens behov, anvendelse og generelle work flows. Et eksempel kunne være, at du jævnligt skal foretage avancerede udregninger i Microsoft Excel, og således ikke kan nøjes med de indbyggede funktionaliteter og formler.

Ved hjælp af Microsoft Visual Basic for Applications kan du udvide Microsoft Excels standard sortiment af formler og funktioner, således at du ikke skal foretage så mange manuelle indtastninger og udregninger. På den måde kan du minimere din fejlmargin og arbejde hurtigere og mere effektivt.

Hvad kan jeg lære på et Microsoft Visual Basic for Applications kursus?

Hvis du gerne vil prøve kræfter med Microsoft Visual Basic for Applications, kan det anbefales at tage et af de mange vel tilrettelagte kurser hos 4D. Her finder du en bred vifte af forskellige kurser, for eksempel ”Excel VBA Programmering grundlæggende”, på hvilket du kan få en grundig indføring i hvorledes du bruger Microsoft Visual Basic for Applications sammen med Microsoft Excel.

Her kan du blandt andet lære at arbejde med variable og konstanter samt bruge forskellige datatyper og dermed håndtere værdier undervejs i koden. Du får indblik i hvorledes du anvender valg-strukturer og løkker, og du lærer at kode op imod ark, celler og projektmapper.

Du kan læse mere på https://www.4d.dk/kurser/office/vba