Vælg de rigtige strømpebukser

08 januar 2020
Lotte Hindsberg
Vælg de rigtige strømpebukser

Strømpebukser er ikke bare strømpebukser. Der er nogle til fest og andre til daglig brug. Nogle er varme og andre så tynde, at de ikke tilbyder andet et et flot udseende. Fælles for dem alle er dog, at vælger du en for forkert størrelse og de ikke sidder godt, kan de irritere noget for forfærdeligt, at man sværger at man aldrig vil gå med dem igen. 

Vælg derfor altid et par i den rette størrelse og sikre dig, at der er en god elastik, som er med til at sikre, at de ikke glider med og du bruger dagen og aftenen med at hive dem op

Vælg den rette tykkelse

Når man kigger på strømpebukser og hvor tykke de er, er det antallet af denier du skal være opmærksom på. Jo færre denier jo tyndere er strømpebukserne. Under 20 denier er strømpebukserne så tynde, at de primært kan bruges til festlige lejligheder og om sommeren. De er også gode inde under et par bukser, som en ekstra varmelag. Ønsker du at dine strømpebukser stadig skal være tynde, men yde en lille smule beskyttelse bør du vælge et par strømpebukser i mellem 20-40 denier. Skal de f.eks. bruges om vinteren bør du vælge nogle, der ligger over 40 denier. 

Hvad bør du ellers være opmærksom på

Nogle af de andre ting du bør være opmærksom på når du vælger strømpebukser er om kilen i skridtet er af bomuld. En bomuldskile gør bukserne mere åndbar og rarere at have på. 

Du skal også tænke på, hvilke par sko du skal bruge strømpebukserne til. Er det åbne sko, er det muligt at få strømpebukser uden tå. Er dine sko lukkede, så kig på tåens syninger og sikre dig at de er lavet på en måde at de ikke vil sidde og genere og give vabler.